Foto's onderweg

maandag 30 mei 2011

De Finale

Ondertussen al lekker thuis en dan toch maar even de weblog afronden.
Donderdag aangekomen in Greifenburg, was een mooie tour langs de Adriatische kust waarbij het uitzicht op de zee, eilandjes, haventjes je niet vervelen.
We merken dat het ondertussen volledig Westers is geworden, blinkende auto's en prijzen voor koffie en drankjes die we thuis ook kennen.
De kilometers vliegen onder onze bandjes door en we schieten goed op.

Vanuit Slovenië rijden we een stukje Italië in om na 20km via lokale wegen (willen geen tol betalen) rijden we naar het voor G en J zo bekende Greifenburg. Hier is een camping waar de zeilvliegers hun hart kunnen ophalen en al snel veel bekende handen worden geschudt.
Tent opzetten en dan op voor een lekker pilsje en maaltijd, valt er heerlijk in na een warme dag met veel kilometers.

Volgende dag zou een rustdag worden maar helaas, de weergoden die ons zolang gunstig hadden gestemt lieten ons in de steek. Het noodweer was 's-nachts begonnen en de druppels plensten op onze tentjes bij het opstaan.
We besluiten de rustdag in te leveren en vertrekken in de stromende regen om halverwege Duitsland onze laatste nacht door te gaan brengen.
Iets boven Neurenberg is het droog en stoppen voor de overnachting, camping hadden J en C eerder al eens gehad en de schnitzels zijn er perfect en voor een nette prijs (€7,=)
Bij aankomst eerst de natte spullen drogen in de doucheruimte zodat we de volgende morgen in ieder geval onze motorkleding droog zouden kunnen aantrekken voor de laatste rit.

De avond wordt gevuld met schnapps dus valt het opstaan de volgende dag moeilijk.Dan is het nog zo'n 600km rijden over de heerlijke snelle Autobahn.

Geen regen, geen files zodat we om een uur of 3 nabij Emmen afscheid kunnen nemen.

Dan naar moeders toe, weer een normaal bed en gewoon eten ... ook heerlijk.
Na bijna 6900km zit de trip erop, geen 7200km door het missen van Kosovo en een andere route door Albanië.
Elke dag was een feest, de maatjes J en C perfecte metgezellen en de motoren hebben geen problemen gegeven (op paar kleine dingetjes na).
In het kort:
Aziëtour 2011
Drie midlifers op hun motor op zoek naar het avontuur in het onbekende en vaak verguisde Oost-Europa.
Via wisselend zeer goede tot zeer slechte, zeg maar soms onbegaanbare, wegen hebben we de hoofdsteden en de meest afgelegen en pittoreske plattelandsdorpjes bezocht.
We vinden er niet alleen een wonderschone natuur met prachtige vergezichten maar ook uiterst warme, behulpzame en hartelijke mensen in hun eigen, voor ons soms vreemde, cultuur.
Bij de voorbereiding van de reis eerst nog huiverend voor het onbekende, nu een geweldig uitgevoerd avontuur waar we ons leven lang op terug zullen blikken.
"Dromen is leuk, maar dromen waarmaken is nog veel leuker."

1 opmerking:

  1. Bikers,
    bedankt voor jullie blog, ik heb ze met heel veel plezier gelezen.
    je laatste zin spreekt boekdelen.
    daarom ga ik 1 juli vertrekken naar de bodensee om via de italiaanse alpen weer bij de grossklocner uit tekomen.
    zal niet het aantal km zijn die jullie gereden hebben maar het is wel een droom van me die ik zeker waar ga maken.

    gr Aurele

    BeantwoordenVerwijderen